Importkosten drone uit China

Update: DroneKiezer betaalt je importkosten terug!

Heb je via DroneKiezer.nl een drone of drone accessoire besteld bij Gearbest.com via de verzendmethode Priority Line en wordt je pakket door de douane eruit gepikt waardoor je importkosten moet betalen? Geen probleem, DroneKiezer betaalt je de importkosten (invoerrechten en BTW) gewoon terug! Hierdoor profiteer je van extreem lage prijzen zonder het risico dat je achteraf voor een vervelende kostenpost komt te staan.

 

Wat moet je doen?

 • Stap 1/4: Maak eerst een account aan bij Gearbest en zorg ervoor dat je ingelogd bent bij Gearbest voordat je drone via ons koopt. Als je al een Gearbest account hebt, log dan s.v.p. eerst in.
 • Stap 2/4: De drone dien je via DroneKiezer te bestellen door bij de gewenste drone op de “Kopen” knop te klikken waardoor je automatisch wordt doorgeleid naar de juiste productpagina op Gearbest (zie hieronder). Bezoek tijdens het bestelproces s.v.p. geen andere websites. Wij checken achteraf of de drone via ons is gekocht.

 

 • Stap 3/4: Bij Gearbest dien je als verzendmethode Priority Line (EU Express) te kiezen (zie hieronder). Let er even op dat niet alle producten op Gearbest.com in aanmerking komen voor de Priority Line verzendmethode. Voor andere verzendmethoden geldt deze regeling niet.

 • Stap 4/4: Stuur ons direct na de bestelling de e-mail door die je van Gearbest ontvangt met daarin de orderbevestiging naar  De verstrekte persoonlijke gegevens behandelen we strikt conform ons privacy beleid.

 

Wat zijn de voorwaarden?

 • Eventuele importkosten betaal je eerst zelf. Je krijgt de kosten (invoerrechten en BTW), na het aanleveren van bewijs, binnen 3 werkdagen vergoed op je rekening.
 • Je dient middels een afschrift (digitaal of ingescand) aan te tonen dat je importkosten hebt betaald.
 • Deze regeling geldt voor alle drones en drone accessoires die bij Gearbest worden gekocht. Het is niet relevant of een product wel of niet is afgeprijsd. Het maakt ook niet uit vanaf welke warehouse het pakket wordt verstuurd (bijv. China, HK) zolang de Priority Line verzendmethode beschikbaar is.
 • Wil je een ander product (behalve drones of drone accessoires) bij Gearbest bestellen met teruggaaf van importkosten? Stuur ons een bericht en geef aan om welk product het gaat (link). 

 

Gearbest besteltips (tip!)

Ga je een drone of iets anders bestellen bij Gearbest? Lees dan ook eens onze Gearbest besteltips. Hierin beantwoorden we de meest gestelde vragen over het bestellen van producten bij Gearbest en geven we handig tips waar je op moet letten.

Drone bestellen bij een Chinese webshop

Ga je een drone kopen bij een drone shop uit China zoals Banggood, GearBest, AliExpress of DealeXtreme? Bereken dan vooraf wat de totaalprijs van je bestelling wordt, inclusief eventueel bijkomende kosten, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Het importeren van producten, zoals drones uit China (een land buiten de Europese Unie) naar Nederland of Belgie brengt mogelijke importkosten met zich mee. Eventuele verzendkosten zijn dus niet de enige kosten waar je rekening mee moet houden. Importkosten (ook bekend als douanerechten) zijn kosten die te maken hebben met de import van goederen uit het buitenland waar een waarde beperking op zit. Importkosten bestaan uit invoerrechten en BTW. Buiten de drone importkosten om kan je nog te maken krijgen met inklaringskosten. Onderstaande informatie geldt voor zowel Nederlandse als Belgische consumenten.

Invoerrechten & BTW betalen

 • Tot €22,- worden er geen invoerrechten en BTW gerekend.
 • Vanaf €22,- tot €150,- vrij van invoerrechten maar met BTW.
 • Vanaf € 150,- betaal je altijd invoerrechten en BTW.

Wat kost het?

Het standaard invoerrechten percentage voor drones bedraagt 4,2% (TARIC 8525 80). Het BTW percentage bedraagt 21%. Dit geldt voor Nederland en Belgie. De douane opent steekproefsgewijs pakketten om de inhoud en waarde te controleren. Het kan voorkomen dat je een drone bestelt boven de €22 en dat deze door de douane toch niet wordt gecontroleerd. Dit is meestal het geval bij wat kleinere pakketjes, met name mini drones of kleinere drones.

Tarieven Nederlandse en Belgische douane

Inklaringskosten betalen

Naast invoerrechten en BTW is het mogelijk dat inklaringskosten in rekening worden gebracht. Inklaringskosten zijn de kosten die het post- of koeriersbedrijf rekent voor het afhandelen van de inklaring van geïmporteerde goederen. Deze kosten bestaan onder andere uit de douaneaangifte van de goederen, het voorschieten van de verschuldigde douanerechten, BTW en andere heffingen, opslagkosten en de administratieve afhandeling. In principe betaal je altijd inklaringskosten bij een bestelbedrag boven de €22 (zie tabel hieronder).

Wat kost het?

Per postbedrijf verschilt de hoogte van dit bedrag. De meeste postbedrijven hanteren een bedrag tussen de €10 (DHL) en €13 (PostNL). Voor EMS-zendingen hanteert PostNL €17,50 aan inklaringskosten.

Voorbeeld berekeningen importkosten drone
Prijs is niet meer dan €22
Prijs ligt tussen €22 en €150
Prijs bedraagt €150 of meer
Prijs drone €21 €100 €200
Verzendkosten €0 €10 €10
Invoerrechten (4,2%) dk-no dk-no €8,82
BTW (21%) dk-no €23,10 €45,95
Inklaringskosten dk-no €13,00 €13,00
Totaalprijs €21 €136,10 €277,77

Tip: Een handige site om de bijkomende kosten te berekenen is invoercalculator.nl. Houd er wel rekening mee dat ook deze site slechts een indicatie geeft.

Hoe betaal je invoerrechten, BTW & inklaringskosten?

De bezorger int het totaalbedrag van invoerrechten, BTW en inklaringskosten aan de deur. De eerste twee posten draagt het postbedrijf af aan de Belastingdienst, de inklaringskosten zijn voor het postbedrijf zelf. Kun je niet meteen afrekenen, dan neemt de bezorger het pakket weer mee. In dat geval kan je er voor kiezen om het pakket op een ander moment aan te laten bieden of om het pakket bij een dichtsbijzijnde afhaalpunt op te halen.

Niet eens met de kosten? Dien een bezwaar in

Ben je het niet eens met de belastingen die je moet betalen over de bestelling? De Belastingdienst raadt aan om in dat geval contact op te nemen met het koeriersbedrijf, omdat zij de douane-aangifte hebben afgehandeld. De pakketvervoerder kan een bezwaarschrift of een verzoek om terugbetaling indienen.

Het is ook mogelijk om zelf bezwaar aan te tekenen, maar daarvoor is wel een schriftelijke machtiging van het koeriersbedrijf nodig. Een bezwaarschrift moet binnen 6 weken na ontvangst van de douanerekening binnen zijn bij de douane.

DroneKiezer.nl