Top 3 besteltips bij Gearbest

1 Kies bij China of HK warenhuizen voor de Priority Line verzendmethode

Kies je bij Gearbest voor een China/Hong Kong warenhuis en de waarde (orderwaarde + verzendkosten) ligt boven de €22, kies dan bij voorkeur voor Priority Line. De verzending duurt gemiddeld 2 tot 4 weken. Dit is uiteraard een schatting en dit kan per bestelling iets langer of korter duren.

2 Bestel zoveel mogelijk bij een “Fast” warenhuis

Wij raden aan om zoveel mogelijk via Fast warenhuizen te bestellen. Deze Europese warenhuizen zijn speciaal bedoeld voor Europese klanten. Het grootste voordeel is de snelle levering (meestal binnen een aantal werkdagen). Een bijkomend voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met douanekosten. Het nadeel is wel dat de prijzen in de meeste gevallen iets hoger liggen dan bij de China of Hong Kong (HK) warenhuizen. Voor alle warenhuizen geldt in ieder geval dat betaling via iDeal en Paypal mogelijk is.

3 Waardevolle bestelling? Sluit een “Shipping Insurance” af!

Bij orders met een hoge orderwaarde bevelen wij aan om een “Shipping Insurance” (verzekering voor verzending) af te sluiten. In het meest uitzonderlijke geval als een pakket zoekraakt geeft deze verzekering meer zekerheid. Het wordt namelijk steeds moeilijker om een resend/refund geregeld te krijgen in de toekomst zonder shipping insurance verzekering. Neem deze verzekering echt voor die paar euro. Dit bespaart een hoop gedoe voor jezelf achteraf. Bij het afrekenen krijg je de optie voor “Shipping Insurance” te zien en wat de kosten daarvan bedragen. Zorg ervoor dat je het hokje “Add shipping insurance to your order” aanvinkt indien je hier gebruik van wilt maken (zie hieronder).


 

Verzendmethoden & Levertijden

De levertijden verschillen per verzendmethode en het betreft altijd om schattingen. De levertijden kunnen dus afwijken van de hieronder aangegeven gemiddelden. De schattingen dienen ter informatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Elke verzendmethode heeft een eigen levertermijn. Dit verschilt vaak per product. Tijdens het bestelproces kan je bekijken wat de levertijd per verzendmethode (zie hieronder).

  • Unregistered Airmail (zonder track & trace)

Dit is een normale verzendmethode zonder tracking code. Deze wordt dan ook in de meeste gevallen gratis aangeboden. De gemiddelde levertijd bedraagt rond de 2 – 3 weken.

  • Registered Airmail (met track & trace)

Dit betreft dezelfde verzendmethode als Unregistered Airmail, met het verschil dat je hierbij wel een tracking code krijgt om het pakketje online te volgen. Je krijgt echter een beperkt aantal tracking updates.

  • Priority Line (EU Express) tip!

Deze verzendmethode is een echte aanrader. Hierbij wordt je pakketje vanuit het warenhuis verzonden naar de UK (Verenigd Koninkrijk). In de UK zal het door de douane gaan en verder worden verzonden naar Nederland/Belgie. Je krijgt hierbij een tracking code. Deze zal bij DPD pas actief worden na ongeveer 2 tot 4 weken. De tracking wordt dus actief op de DPD-site wanneer je pakketje de UK heeft bereikt en door de douane is gekomen. Vanaf daar krijg je een gedetailleerde weergave en zal het 2 – 3 dagen duren voordat je het pakket in huis hebt. Deze verzendmethode sluit de kans op douanekosten uit. In het uitzonderlijke geval dat je toch douanekosten zou moeten betalen hebben wij een regeling waarbij je de kosten binnen 3 werkdag op je bankrekening teruggestort krijgt. Let er even op dat je in sommige gevallen  iets extra’s betaalt voor deze verzendmethode.

  • Expedited Shipping (DHL/EMS etc.)

Dit is een zeer snelle verzendmethode waarbij je pakket in de meeste gevallen door de DHL wordt bezorgd. Het nadeel van deze verzendmethode is dat er een hele grote kans is op douanekosten. Ons advies is dan ook om deze verzendmethode niet te kiezen bij bestellingen met een orderwaarde boven de €22.


 

Garantie en afhandeling defecte producten

Heb je te maken met een probleem of defect product? Maak dan een ticket aan op de website van Gearbest (log eerst in in je Gearbest account) en geef de benodigde gegevens en dan zal de klantenservice van Gearbest je te woord staan en tevens helpen. Afhankelijk van de situatie krijg je snel een antwoord waarmee je verder op weg wordt geholpen. Geef altijd duidelijk aan wat het probleem is. Bij defecte producten zal je in de meeste gevallen een foto of video toe moeten voegen aan je ticket. Op deze pagina lees je meer over garantie en schadeafhandeling bij Gearbest.

DroneKiezer.nl
Logo
Vergelijk
  • Totaal (0)
Vergelijk
7
Shopping cart