Drones met een lange vliegtijd

De vliegtijd van een drone is wellicht één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een drone. De vliegtijd is de tijd die je hebt om met je drone te vliegen op één acculading. Bij de meeste drone shops wordt bij de dronespecificaties de minimale en maximale vliegduur op één accu in minuten aangegeven. Neem de maximale vliegduur altijd met een korreltje zout, want deze is gebaseerd op het vliegen bij de meest optimale omstandigheden.

Bij een drone hangt de vliegtijd, naast de accu capaciteit, namelijk van nog een aantal factoren af. Zo zijn de weersomstandigheden erg belangrijk. Bij veel wind moeten de motors harder werken en zal de drone meer energie verbruiken. De motors moeten ook harder werken wanneer er meer gewicht aan de drone is bevestigd, door gewicht van een camera, gimbal of zwaardere accu. Indien je veel stunts met de drone doet zal dat uiteraard ook merkbaar zijn in de maximale vliegtijd.


 

? 30+ minuten vliegtijd drones

Er zijn maar een paar consumentendrones die de boven de magische grens van de 30 minuten vliegtijd op een accu uitkomen. Hieronder vind je een overzicht van deze drones.


 

? 20 tot 30 minuten vliegtijd drones

Hieronder vind je een overzicht van drones met een ruim bovengemiddelde vliegtijd van meer dan 20 minuten op een accu.


 

Tips om de vliegtijd van je drone te verlengen

Drones zijn leuk om te vliegen. Het wordt een stuk minder leuk als de batterij van je drone snel leeg gaat. Hieronder geven we je een aantal handige tips waarmee je de vliegtijd van jouw drone kan verlengen, zodat je langer in de lucht blijft.

1 Verminder het gewicht van je drone. De meest effectieve manier om de vliegtijd van je drone te verlengen is om alle overbodige accessoires eraf te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de propeller guards of eventueel de camera/gimbal.

2 Vlieg buiten niet als het hard waait of regent. De accu gaat dan veel sneller leeg. Daarnaast bevorderen zulke weersomstandigheden ook niet de vliegprestaties van je drone.

3 Vlieg niet te agressief. Bijna alle drones zijn voorzien van verschillende vliegmodi, waaronder de meer prestatiegerichte vliegmodi zoals een “Sport modus”. Als deze modus is ingeschakeld, vliegt en reageert de drone een stuk sneller. Een dergelijke modus is heel leuk maar gaat wel ten koste van de accuduur. Zorg ervoor dat je dit soort modi niet gebruikt als je lang in de lucht wilt blijven.

4 Vervang de propellers van je toestel. Start altijd met de grootte die de fabrikant meelevert en begin daarna met experimenteren. Als je bijvoorbeeld geen camera op je drone gebruikt is een kleinere propeller geschikt om de batterijduur te verlengen.

5 Start met het opladen van de batterij enkele uren voordat je gaat vliegen. Als je dit al een paar dagen van tevoren doet, gaat je batterij minder lang mee tijdens de vlucht.

6 Koop eventueel een betere en krachtigere accu voor je drone. De meegeleverde accu is in de meeste gevallen niet van de beste kwaliteit.

7 Koop een reserve accu en zorg dat deze volledig is opgeladen voor je vlucht. Zo verdubbel je de vliegtijd en het plezier.


 

Tip: Extra drone accu kopen

Wil je lang in de lucht blijven? Wees voorbereid en koop een extra accu. Hieronder vind je een overzicht van alle DJI drone accu’s.


 

Tip: Sneller accu’s laden met een Battery Charging Hub

Duurt het opladen van je accu’s te lang? Koop dan een Battery Charging Hub. Hierdoor laad je een aantal accu’s tegelijk op. Hieronder vind je een overzicht van alle DJI Battery Charging Hubs.

DroneKiezer.nl
Logo
Vergelijk
  • Totaal (0)
Vergelijk
7
Shopping cart