DJI introduceert de DJI Matrice 200 Serie drones

Tot nu toe waren drone makers vooral gericht op de consumentenmarkt. DJI verbreekt deze trend met zijn nieuwste paradepaardje, de Matrice 200. Met de Matrice 200 serie drones zet DJI in op zowel commercieel als industrieel/bedrijfsmatig gebruik. De DJI Matrice 200 serie is vooral bedoeld voor industrieel gebruik zoals het inspecteren van bruggen, hoogspanningmasten, windmolens of voor inzet bij calamiteiten.

 

3 uitvoeringen: M200, M210 en M210 RTK

De M200 serie bestaat uit drie uitvoeringen/modellen. Het basismodel is de M200, die uitgerust is met een enkele naar beneden gerichte gimbal mount. De M210 heeft twee naar beneden gerichte gimbal mounts en een bevestiging aan de bovenkant van de drone voor het maken van overhead opnamen. De meest uitgeruste versie is de M210 RTK, die dezelfde uitrusting heeft als de M210 maar daarnaast ook is voorzien van twee RTK (Real Time Kinematics) modules voor uiterst precisie navigatie. DJI noemt dit zelf ‘milimeter-precision navigation’.

 

Diverse vliegmodi en IP43 certificering

De nieuwe DJI Matrice 200 serie deelt een aantal eigenschappen van voorgaande generatie DJI drones. De nieuwe Matrice 200 drones gebruiken de bekende flight management system, de DJI Pilot app voor de mobiele besturen, intelligente vliegmodi zoals subject racking, autonoom vliegen en ActiveTrack. De M200 serie is tevens voorzien van Flighthub, waardoor de piloot in staat is om video in real-time te streamen naar een mobiel station. Daarnaast zijn is de M200 serie uitgerust met de Flightsense alogritme van DJI, waardoor de drones in staat zijn om autonoom obstakels te vermijden en alternatieve routes te zoeken. De M200 serie is IP43 gecertificeerd wat inhoudt dat de drones onder moeilijke weersomstandigheden hun taken kunnen blijven uitvoeren. Denk hierbij aan lichte regen en sneeuw.

 

Uitgebreide camera en gimbal opties

Voor wat hardware betreft biedt de nieuwe serie een dual batterij configuratie, welke een vliegtijd tot 35 minuten garandeerd. Net als bij de Inspire 2 is de DJI M200 serie uitgerust met geintegreerde 3D imaging. Door de dual controllers kan de M200 serie net als de Inspire reeks door twee personen worden bestuurd, waarbij de een de vlucht voor zijn rekening neemt en de ander de camera. Op de M200 serie drones kunnen een verscheidenheid aan cameras en gimbals worden gemonteerd, waaronder de Zenmuse X4S, X5S of de met FLIR uitgeruste XT. Daarnaast is het ook mogelijk om een Z30 eronder te hangen die is voorzien van een 30x optische zoom. De M210 en M210RTK drones zijn uitgerust met mounts voor dubbele gimbals aan de onderkant of een enkele gimbal aan de bovenkant van de drone.

Meer info over de DJI Matrice 200 vind je op de site van DJI.com.

 

Matrice 210 preview video

Plaats een bericht

DroneKiezer.nl