Top 20 beste drones met camera

Met een drone met camera kun je vanuit de lucht spectaculaire foto’s en videobeelden maken. Let bij het kopen van een drone met camera niet alleen op het aantal megapixels of de videoresolutie. Kijk ook eens naar de kwaliteit van de gimbal en de grootte van de beeldsensor. Al deze factoren zorgen uiteindelijk voor de kwaliteit van de (video)beelden die je maakt.

Onderstaande top 20 drones met camera is samengesteld op basis van een aantal criteria, waaronder de kwaliteit van de camera, de maximale vliegtijd, het maximale vliegbereik, beschikbare vliegmodi, de topsnelheid en de aanwezigheid van obstakeldetectie.

#1 DJI Mavic 2 Pro (score: 9,6/10)

De DJI Mavic 2 Pro richt zich op gevorderde en semi-professionele drone vliegers waarbij de foto- en videokwaliteit bovenaan staat. De Mavic 2 Pro beschikt over een 1″ CMOS-sensor en een Hasselblad-camera, die opnames kan maken in 20 megapixels met een diafragma van f/2.8 tot f/11. De meest complete set is de Fly More Combo. Dit is een set die bestaat uit de Mavic 2 ProFly More Kit. Deze uitgebreide set is voordeliger in aanschaf (ten opzichte van de losse accessoires) en bestaat uit onder andere extra accu’s, propellers en een reistas.

BESTE CAMERA
Vergelijk
DJI Mavic 2 Pro
Vergelijk
1,199.00
17%
BESTE CAMERA
Vergelijk
DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo
Vergelijk
1,693.00
BESTE CAMERA
Vergelijk
DJI Mavic 2 Pro + DJI Smart Controller
Vergelijk
1,699.00
15%

#2 Autel EVO II 8K (score: 9,5/10)

De Autel EVO II 8K drone is de enige opvouwbare 8K drone ter wereld. Daarnaast heeft de drone een maximale vliegtijd van 40 minuten. De 12 computer vision sensoren die aangestuurd worden door een dual-core processor en een Al machine zorgen ervoor dat je in 360 graden obstakels kunt vermijden dankzij een omnidirectional obstacle avoidance. De EVO II kan tot 30 meter ver obstakels herkennen. Verder heeft hij het vermogen om zijn snelheid aan te passen, zichzelf te navigeren en de obstakels te vermijden om botsingen te voorkomen. De afstandsbediening heeft een 3,3 inch OLED-scherm waarop je essentiele vluchtinformatie of een live 720p HD-videofeed kan zien.

#3 DJI Mavic 2 Zoom (score: 9,5/10)

De DJI Mavic 2 Zoom richt zich op gevorderde en semi-professionele drone vliegers waarbij de foto- en videokwaliteit bovenaan staat. De Mavic 2 Zoom is de allereerste DJI drone met een zoomlens waarmee je kunt zoomen met een bereik van 24 tot 48 mm met 12 megapixels. De meest complete set is de Fly More Combo. Dit is een set die bestaat uit de Mavic 2 Zoom + Fly More Kit.  Deze uitgebreide set is voordeliger in aanschaf (ten opzichte van de losse accessoires) en bestaat uit onder andere extra accu’s, propellers en een reistas.

Vergelijk
DJI Mavic 2 Zoom
Vergelijk
1,149.00
Vergelijk
DJI Mavic 2 Zoom Fly More Combo
Vergelijk
1,469.00
Vergelijk
DJI Mavic 2 Zoom + DJI Smart Controller
Vergelijk
1,726.34

#4 Autel EVO II Pro 6K (score: 9,4/10)

De Autel EVO II Pro 6K is een compacte, geavanceerde drone die dankzij de hoogwaardige specificaties zeer veel mogelijkheden biedt voor zowel foto- als videografie. De camera heeft een variabel diafragma van f/2.8 tot f/11, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel licht er op de één inch 6K sensor binnenkomt. Dankzij de 7100mAh accu kan je tot maar liefst 40 minuten vliegen op een volle accu en de maximale vliegsnelheid van de EVO II Pro 6K bedraagt 70 kilometer per uur.
Deze drone wordt geleverd met een controller met 3.3 inch OLED-scherm waarop je de essentiële vlieginformatie of een live HD-videofeed kunt zien. Voor een veilige vlucht beschikt de EVO II Pro 6K drone over 12 sensoren die worden aangestuurd door een dual-core processor en een AI machine. Hierdoor is het mogelijk om obstakels vanaf 30 meter te herkennen, zodat de drone zelf de snelheid kan aanpassen of navigeren om zo de obstakels te vermijden.

#5 DJI Phantom 4 Pro V2 (score: 9,3/10)

De 1″ 20 megapixel camera van de Phantom 4 Pro V2 is uitgerust met een mechanische sluiter die ervoor zorgt dat het beeld weinig vervorming en beeldafwijkingen geeft. De drone heeft een geoptimaliseerde groothoeklens met een diafragma van f/2.8 met een vast brandpunstafstand van 24mm, samen met de maximale ISO van 12.800 is de drone uitermate geschikt voor het maken van foto’s en video’s in situaties met weinig licht. Kies uit de Phantom 4 Pro V2.0 of de Phantom 4 Pro+ V2.0. Het verschil tussen deze twee versies, is dat de Plus (+) versie wordt geleverd met een remote controller met een geïntegreerd 5.5 inch groot full HD-beeldscherm.

Vergelijk
DJI Phantom 4 Pro V2.0
Vergelijk
1,667.57
Vergelijk
DJI Phantom 4 Pro+ V2.0
Vergelijk
1,819.00

#6 DJI Mavic Air 2 (score: 9,2/10)

De DJI Mavic Air 2 is een compacte maar krachtige drone, uitgerust met een 48 megapixel camera en 1/2″ CMOS sensor. Dankzij de 3-assige stabilisatie zien jouw beelden er zeer strak en professioneel uit. Op een volle batterij kan je maar liefst 34 minuten vliegen. Door het compacte formaat, opvouwbaarheid en obstakeldetectie is dit de ideale drone voor als je vaak onderweg bent of op reis gaat. De Mavic Air 2 is verkrijgbaar in 2 verschillende pakketten. Het losse toestel wordt geleverd met een accu, afstandsbediening, draagzak en twee paar propellerbeschermers en vier paar propellers. Met de Mavic Air 2 Fly More Combo krijg je enkele toffe extra’s ten opzichte van de standaard versie.

Vergelijk
DJI Mavic Air 2
Vergelijk
755.00
Beste koop
Vergelijk
DJI Mavic Air 2 Fly More Combo
Vergelijk
902.00
14%

#7 DJI Mini 2 (score: 8,5/10)

De DJI Mini 2 is de opvolger van de Mavic Mini en heeft nagenoeg hetzelfde uiterlijk, en ook het gewicht is met 249 gram gelijk gebleven. De Mini 2 heeft exact dezelfde controller als de Mavic Air 2. De camera filmt in 4K resolutie bij een framerate van 25 of 30 fps. De grootste verbetering ten opzichte van de Mavic Mini is de toevoeging van OcuSync 2.0. OcuSync 2.0 maakt HD video-overdracht mogelijk op kilometers afstand. Een feature waarover de DJI Mini 2 niet beschikt betreft obstakeldetectie. Een andere feature die je bij de Mavic 2 en Mavic Air 2 wel aantreft maar ontbreekt bij de Mini 2 is ActiveTrack. Je kunt de drone dus niet automatisch achter jezelf (of iemand anders) laten aanvliegen.

Vergelijk
DJI Mini 2
Vergelijk
429.00
Beste koop
Vergelijk
DJI Mini 2 Fly More Combo
Vergelijk
529.00
12%

#8 DJI Mavic Air (score: 8,4/10)

De Mavic Air is in basis een grotere Mavic Mini met een aantal opvallende verschillen. Zo is de 4K camera van de Mavic Air een stukje beter dan 2.7K camera van de Mini maar is de vliegtijd van 21 minuten wat minder dan die van de Mavic Mini (30 min). Een belangrijk voordeel van de de Mavic Air is dat deze is voorzien van obstakeldetectie met sensoren aan de voor-, achter- en onderkant. Door het compacte formaat, opvouwbaarheid en obstakeldetectie is dit de ideale drone voor als je vaak onderweg bent of op reis gaat. De Mavic Air is verkrijgbaar in 2 verschillende pakketten en in 3 verschillende kleuren. Met het Fly More Combo pakket ben je direct voorzien van alle benodigde extra accessoires en onderdelen om langer in de lucht te blijven.

Vergelijk
DJI Mavic Air Arctic White
Vergelijk
799.00
Vergelijk
DJI Mavic Air Onyx Black
Vergelijk
699.00
18%
Vergelijk
DJI Mavic Air Flame Red
Vergelijk
799.00
Vergelijk
DJI Mavic Air Fly More Combo Arctic White
Vergelijk
755.00
Vergelijk
DJI Mavic Air Fly More Combo Onyx Black
Vergelijk
949.00
19%
Vergelijk
DJI Mavic Air Fly More Combo Flame Red
Vergelijk
949.00

#9 DJI Mavic Mini (score: 8,2/10)

De Mavic Mini is de lichtste en meest draagbare drone uit de Mavic reeks. Met zijn 2.7K camera met 3-assige gimbal maakt deze mini drone geweldige beelden. Met een gewicht van 249 gram valt hij precies onder de laagste categorie van de EU drone regels. Ondanks het compacte formaat heeft deze Mavic Mini een indrukwekende vliegtijd van 30 minuten. Hou je van gemak, wil je snel videos maken zonder te veel gedoe en hou je van gemakkelijke bediening? Dan is de dit de drone voor jou. De Mavic Mini is verkrijgbaar in 2 verschillende pakketten. Met de DJI Mavic Mini Fly More Combo ben je voordeliger uit dan wanneer je de producten los aanschaft. De set biedt onder andere reserve accu’s, propellers, propeller beschermers en een charging hub.

Vergelijk
DJI Mavic Mini
Vergelijk
359.00
Vergelijk
DJI Mavic Mini Fly More Combo
Vergelijk
386.38

#10 Xiaomi Fimi X8 SE (score: 8,0/10)

De Xiaomi FIMI X8 SE is een opvouwbare drone en is qua specificaties vergelijkbaar met de DJI Mavic AirParrot Anafi en de Hubsan Zino. De drone is voorzien van een 4K camera en een 3-assige mechanische gimbal. De 12 MP camera heeft een Sony IMX378 1/2.3″ sensor. De drone heeft een fors bereik van 5000 meter en een maximale vliegtijd van 33 minuten op een accu. Met een varieteit aan slimme GPS vliegmodi is de Fimi X8 SE een serieuze concurrent voor DJI drones.

Vergelijk
Xiaomi FIMI X8 SE
Vergelijk
499.95

#11 Hubsan Zino 2 (score: 8,0/10)

De Hubsan Zino 2 is de opvolger van de Hubsan Zino en Hubsan Zino Pro drones. De Zino 2 streeft op alle fronten zijn voorgangers voorbij. Zo is de drone voorzien van een Sony 1/2.3″ sensor voor betere video opnamen. Daarnaast is het vliegbereik opgeschroefd van 4 km naar maar liefst 8 km. De vliegtijd bedraagt circa 33 minuten en concurreert daardoor zelfs met high end drones in een hoger prijssegment.

Vergelijk
Hubsan Zino 2
Vergelijk
459.00

#12 Parrot Anafi (score: 7,8/10)

De Parrot Anafi is een 4K HDR drone die je overal mee naartoe neemt. De drone ontvouwt zich in minder dan 3 seconden en is gemaakt van een lichtgewicht carbon frame. Deze ultracompacte drone heeft een vliegtijd van 25 minuten en maakt foto’s van uitzonderlijke kwaliteit van 21 megapixel. De camera is voorzien van een 3-assige gimbal voor soepele en trillingsvrije beelden. De camera kan zowel 90 graden omhoog als 90 graden omlaag bewegen zodat je bijvoorbeeld ook dingen van onderen kunt filmen.

Vergelijk
Parrot Anafi
Vergelijk
799.00

#13 Yuneec Mantis Q (score: 7,8/10)

De Yuneec Mantis Q is uitgerust met een camera met 1/3.06 inch CMOS sensor. De camera registreert video’s in 4K en maakt foto’s met een max. resolutie van 13 megapixels. Video’s en foto’s kunnen opgeslagen worden op een microSD-geheugenkaart of live gestreamd worden naar mobiele apparaten. De camera is bevestigd aan de drone middels een 3-assige elektronische gimbal. Daarnaast blinkt de Yuneec Mantis Q ook uit in de snelheid. Met een maximumsnelheid van maarliefst 72 km/u is dit een van de snelste consumentendrones op de markt.

Vergelijk
Yuneec Mantis Q
Vergelijk
499.00

#14 Hubsan Zino Pro (score: 7,7/10)

De Hubsan Zino Pro drone is een verbeterde versie de Hubsan Zino H117S. Behalve de kleur zijn er nog enkele verschillen tussen deze twee drones. De Hubsan Zino H117S heeft een bereik van 2,5 km. De Hubsan Zino Pro heeft een bereik van 4 km. Daarnaast kunnen de lenzen van de Hubsan Zino Pro verwisseld worden. De drone is opklapbaar en daardoor altijd gemakkelijk mee te nemen. De 4K camera in combinatie met de 3-assige gimbal zorgt voor vloeiende beelden.  Je kunt de beelden die de Hubsan Zino maakt live bekijken. Dat doe je door middel van de Hubsan app (Android en iOS) die je kunt downloaden op je smartphone.

Vergelijk
Hubsan Zino Pro
Vergelijk
379.00
14%

#15 Hubsan Zino H117S (score: 7,5/10)

De Hubsan Zino H117S is opklapbaar en daardoor altijd gemakkelijk mee te nemen. De 4K camera in combinatie met de 3-assige gimbal zorgt voor vloeiende beelden.  Je kunt de beelden die de Hubsan Zino maakt live bekijken. Dat doe je door middel van de Hubsan app (Android en iOS) die je kunt downloaden op je smartphone. Het maximaal vliegbereik bedraagt 2,5 km.

Vergelijk
Hubsan Zino H117S
Vergelijk
329.00

#16 Xiaomi Fimi A3 (score: 7,3/10)

De Xiaomi Fimi A3 is een GPS drone met een HD camera en mechanische 2-assige gimbal. De FIMI heeft indrukwekkende specs voor een scherpe prijs. De Fimi A3 heeft een 1/3.2″ CMOS sensor en een sluitertijd van f/2.0. De maximale beeldhoek bedraagt 80 graden en de max bitrate 60 Mbps. De drone is voorzien van GPS en verschillende vliegmodi, waaronder return to home, orbit, fixed wing, follow-me en dronie.

BEGINNERS
Vergelijk
Xiaomi FIMI A3
Vergelijk
274.95

#17 MJX Bugs 7 (score: 7,2/10)

De MJX Bugs 7 is een compacte opvouwbare drone met een gewicht van 249 gram. De drone is voorzien van een 1500 mAh accu waarmee je 15 minuten in de lucht blijft. Op de meegeleverde controller zit een telefoonhouder die uitklapbaar is om een smartphone in te plaatsen. Je kan de drone tot een afstand van 800 meter besturen. Live FPV meekijken kan tot een afstand van 300 meter. De beelden die je ziet worden in 720P weergegeven. De Bugs 7 is voorzien van GPS en daardoor is een uitgebreide set vliegmodi beschikbaar waaronder Follow Me, Waypoints, Return to Home, Orbit en Headless mode.

NIEUW
Vergelijk
MJX Bugs 7
Vergelijk
38.50

#18 MJX Bugs B4W (score: 7,2/10)

De MJX Bugs B4W is opvouwbaar en weegt slechts 640 gram waardoor je de drone gemakkelijk overal mee naartoe neemt. De drone is voorzien van een uitgebreide set vliegmodi en een kantelbare 4K camera. De Bugs B4W heeft een maximale vliegtijd van circa 20 minuten op een accu.

BEGINNERS
Vergelijk
MJX Bugs B4W
7.2

MJX Bugs B4W

Out of Stock
Vergelijk
229.00

#19 DJI Tello (score: 7,1/10)

De Ryze Tello (Powered by DJI) is een mini drone met camera. Speciaal ontworpen voor kinderen, maar natuurlijk ook geschikt voor volwassenen. Deze kleine drone heeft een ingebouwde camera waarmee je live kunt zien wat de drone ziet. Verbind de Ryze Tello met je smartphone om hem te bedienen en voer allerlei trucjes en stunts uit, met slechts één veeg of tik op je scherm. Wat de DJI Tello bijzonder maakt, is de speciale mogelijkheid om de basis van coderen en programmeren te leren. De Tello drone Boost Combo is de meest complete set en bevat een Ryze Tello drone, een Ryze Tello Battery Charging Hub, 2 extra accu’s en een EnerGea Nylotough USB-kabel.

BEGINNERS
Vergelijk
Ryze Tello drone – Powered by DJI
Vergelijk
75.88
BEGINNERS
Vergelijk
Ryze Tello drone Boost Combo – Powered by DJI
Vergelijk
129.00

#20 Parrot Bebop 2 FPV (score: 7,1/10)

De Parrot Bebop 2 FPV drone is voorzien van een Full HD camera waarmee je videos vastlegt met een resolutie van 1080P @ 30 fps en foto’s @ 14 megapixel. De Parrot Bebop 2 beschikt over digitale stabilisatie zodat de opgenomen video’s stabiel en professioneel ogen. Door de fish-eye lens beschik je over een groot zichtveld. De fish-eye lens is zo gemaakt dat er geen bollingen zijn in het beeld. De meegeleverde Parrot Cockpitglasses is gemaakt om live mee te kijken door de camera van de drone. Hierdoor krijg je het gevoel dat je zelf in de drone zit als piloot.

Vergelijk
Parrot Bebop 2 FPV
7.1

Parrot Bebop 2 FPV

Out of Stock
Vergelijk
599.00
DroneKiezer.nl
Logo
Vergelijk
  • Totaal (0)
Vergelijk
7